Penušava strast “Trijumfa”

25. avgusta u prostorijama vinarije Aleksandrović održana je konferencija za novinare povodom Prvog srpskog penušavog vina nakon čega je gospodin Aleksnadrovic otvorio prvu bocu i nazdravio sa prisutnima. Na konferenciji za novinare, pored vlasnika vinarije, gospodina Aleksandrovica, su govorili: ministar poljoprivrede, Dr Saša Dragin; Vladan Nikolić, enolog Podruma Aleksandrovic; Pierre Yves Bournerias, Enolog instituta u Sampanji; Dragan Jovanović, predsednik Opstine Topola. Svaki novi čokot vinove loze subvencionisaće sa 100 odsto, dok će za kupovinu opreme tehnologije za proizvodnju vina davati bespovratni podsticaj od 30 do 40 posto, naglasio je Dragin. Berba Chardonnay iz vinograda Podruma Aleksandrović, 2008.godine, predstavljala je početak proizvodnje Prvog srpskog penušavog vina - Trijumf. Uz nesebičnu pomoć i savete eminentnog stručnjaka Enološkog instituta u Šampanji, enologa Pierre Yves Bournerias, otpočela je proizvodnja našeg penušavca, po staroj, tradicionalnoj, francuskoj metodi, Metode Chapenoise...

Penušava strast “Trijumfa”25. avgusta u prostorijama vinarije Aleksandrović održana je konferencija za novinare  povodom Prvog srpskog penušavog vina nakon čega je gospodin Aleksnadrovic otvorio prvu bocu i nazdravio sa prisutnima.

Na konferenciji za novinare, pored vlasnika vinarije, gospodina Aleksandrovica, su govorili: ministar poljoprivrede, Dr Saša Dragin; Vladan Nikolić, enolog Podruma Aleksandrovic; Pierre Yves Bournerias, Enolog instituta u Sampanji; Dragan Jovanović, predsednik Opštine Topola.

Svaki novi čokot vinove loze subvencionisaće sa 100 odsto, dok će za kupovinu opreme tehnologije za proizvodnju vina davati bespovratni podsticaj od 30 do 40 posto, naglasio je Dragin.

Berba Chardonnay iz vinograda Podruma Aleksandrović, 2008.godine, predstavljala je početak proizvodnje Prvog srpskog penušavog vina - Trijumf. Uz nesebičnu pomoć i savete eminentnog stručnjaka Enološkog instituta u Šampanji, enologa  Pierre Yves Bournerias, otpočela je proizvodnja našeg penušavca, po staroj, tradicionalnoj, francuskoj metodi, Metode Chapenoise.

Osnova šampanjca Trijumf je bazno vino od sorte groždja Šardone. Tradicionalna šampanj metoda obuhvata sekundarnu fermentaciju u boci, posle koje je neophodno odležavanje od najmanje 15 meseci.

Prva količina od 13.000 boca biće na tržištu (vinotekama, prodavnicama i restoranima) za dvadesetak dana. Količine će biti limitirane i godišnje će se proizvoditi izmedju 25.000 i 30.000 boca. Osim na domaćem tržištu “Trijumf” sa mehurićima će se naći i u Moskvi, Čikagu, Cirihu, Ženevi i Beču.

Ostaje nam samo da uživamo u šumu mehura, zlatno žutoj boji i prepustimo se njegovom VISOČANSTVU “TRIJUMFU”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik